Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 29 Juliol 2011
Últims dies per inscriure treballs al MOST, el festival que recull la millor producció audiovisual sobre la vinya, el vi i el cava
El proper dimecres 31 d'agost finalitza el periode d'inscripció per presentar treballs al MOST Penedès Festival de Cinema del Vi i el Cava.

MOST és  un nou festival de cinema d’abast europeu que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava. La primera edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre de 2011 a la comarca del Penedès (Barcelona) i inclourà diverses activitats cinematogràfiques i enoturístiques.

MOST anima a realitzadors, productors i bodegues a presentar obres. El festival està obert a qualsevol treball audiovisual realitzat a Europa que tracti sobre el món del vi i del cava des de qualsevol vessant (promocional, artística, científica, documental, narrativa, etc.). De moment ja s'han rebuts treballs d'Espanya, França, Suïssa, Itàlia, Holanda, Espanya i Luxemburg, entre d'altres països.

Les bases i la fitxa d’inscripció del Most es poden descarregar des de:
www.mostfestival.cat





Divendres 3 Juny 2011
L’Associació Cinemant de Barcelona va realitzar el lliurament de premis del YOUNG VALUES FILM FESTIVAL, on es va atorgar el premi Miquel Porter del cineclubisme català. El jurat cineclubista valorà una secció de cinema realitzat a escoles, universitats i per gent Jove no professional.

El jurat cineclubista va estar format per Emma Fernández, del Cineclub Barcelona Espai de Cinema, Jordi Morraja, del cineclub del Reaial Cercle Artístic i per Isabel Rodríguez, representant a l'entitat organitzadora CINEMANET. 

El curt guanyador va ser "Una tarde cualquiera" d'Arnau Rovira.

http://www.cinemanet.info/young-cinema/


El premi està atorgat per l'Associació d'amics de Miquel Porter i la Federació catalana de cineclubs

Divendres 20 Maig 2011
La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca (MCV) és un esdeveniment anual de participació gratuïta que cada any vol mostrar la millor producció nacional en format curtmetratge de qualsevol temàtica i gènere (ficció, documental, animació, etc.). Les bases i la fitxa d'inscripció de la XVI edició ja es poden consultar i descarregar des d'aquí:

www.mcv.cat

La XVI edició de la MCV es farà del 10 al 13 de novembre de 2011. Aquest any la MCV se celebrarà dins del marc del Most - Penedès Festival de Cinema del Vi i el Cava, un nou certamen que inclou seccions genèriques com la MCV i d’altres especialitzades en l’audiovisual de la vinya, del vi i del cava.

Els curtmetratges seleccionats competiran en la Selecció Oficial, on tenen cabuda els curtmetratges de ficció, documentals o animació d'una durada inferior als 20 minuts (inclosos els crèdits) en format de projecció digital (tot i que el format de realització pot ser 35 mm o digital). Els directors o directores dels curts han de tenir la nacionalitat espanyola o bé la producció i realització s'han d'haver fet a Espanya. Cada autor podrà presentar tants curtmetratges com desitgi.

La Mostra ofereix els següents premis:

Premi del Jurat al millor curt: 1.000 euros
Premi del Públic al millor curt: 1.000 euros
Per formalitzar la inscripció a la MCV cal enviar una còpia de visionat del curtmetratge en DVD, un CD que contingui tot el material que se sol·licita (DNI del director, fotogrames i material gràfic) i adjuntar la fitxa d'inscripció emplenada.

El termini per presentar les fitxes d'inscripció i les còpies de visionat s'acaba el 31 d'agost de 2011.

Per a més informació:
mcv@cineclubvila.cat
www.mcv.cat
600 716 688 (Josep Maria)
 

Dimarts 15 Febrer 2011
En aquesta sisena edició s’han presentat a concurs 22 equips, dels quals 18 han pogut entregar el seu Correcurt. L’objecte escollit ha sigut una ampolla de cervesa “Franziskaner”.

El jurat del premi Correcurts, format per:
- El llibreter i president del Col•lectiu de Crítics de Cinema de Girona Guillem Terribas
- L’artista cassanenca Marta Rich
- i el responsable del festival Curt.doc de Vidreres Pau Savall

ha arribat al següent veredicte:
- Premi a la millor interpretació a Aida Martínez per “A reveure”, per la diversitat de registres del personatge protagonista
- Premi a millor guió per “Futur negre”, de Lluís Hereu, per tractar-se d’un guió original, arriscat i sense fisures.

El jurat també vol destacar “Franziskaner i Judas”, d’Anna Cañigueral, per tractar-se d’una pel•lícula d’animació, plena d’originalitat i que pren les cerveses com a grans protagonistes.

Premis amb dotació econòmica:

- 3er. premi, dotat amb 100 euros, per “Futur negre”, de Lluís Hereu (Vilobí d’Onyar). Per donar la volta al que aparentent és bo i acaba essent dolent
- 2on. premi, dotat amb 300 euros, per la seva originalitat,, bona factura i per les interpretacions del trio protagonista, per “Ja la tens”, dels Dirty Forty’s (Cassà de la Selva).
- 1er. premi, dotat amb 600 euros, per la seva manera d’explicar una història ben lligada i amb sentit de l’humor, i pel seu homenatge al cinema de sang i fetge, per “La tarda del mort bevent”, de David Ruiz Paco Cavero i Jordi Martínez (Vilafant).

Premi Miquel Porter i Moix, otorgat per la Federació Catalana de Cineclubs

El jurat, que han format:
- Pau Saavedra, per part del Cine Club 8 ½ de Cassà
- La Jordina Medalla en representació del Cineclub Assoc. Cultural de Granollers
- Josep Costa, del CineClub Olot

Ha tingut una deliveració complicada, i per això vol fer menció especial a “Judas i Franciskaner”, d’Anna Canyigueral, i “L’ampolla”, dels Germans Fardo.
I ha decidit otorgar el premi Miquel Porter i Moix, dotat amb 300 euros, per la seva qualitat tècnica, posada en escena i interpretacions, per la bona integració de l’objecte en la història, i per explicar una història rodona i amb sentit de l’humor, a “Ja la tens”, de Dirty Forty’s.
 

Divendres 21 Gener 2011
Després de deu anys en continua evolució, traspassem la dècada d’existència amb les dues principals seccions internacionals totalment consolidades, les quals ens donen com a punt de referència l’eslògan ”des de les obres del present, parlem de la creació del futur”.
Mitjançant els nostres concursos i activitats paral·leles portem anys posant l’atenció als nous formats, nous directors i noves narratives. Posant l’objectiu i l’èmfasi en els processos de recerca i d'experimentació vigents, així com les noves pràctiques que sorgeixen a través de la xarxa. Conceptes que ens dibuixen un objecte complex i cerquen nous i possibles denominadors a l’hora de plantejar una definició contemporània de cinema.
El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona per continuar traçant aquest diàleg amb la contemporaneitat del cinema actual, obre els seus concursos Opera Prima Internacional, Live Cinema Internacional, i Curtmetratges Nacionals (4 seccions). El festival a més a més desenvolupa polítiques i accions per apropar aquestes obres al seu públic.
Per a seguir amb els nostres objectius el REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona celebrarà la seva onzena edició del 29 d’abril al 7 de maig de 2011.

http://www.festivalrec.com

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016