Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Dimecres 30 Març 2016
Una nova estrena de la ma dels cineclubs catalans. El projecte "Per estrenar" vol distribuïr films no estrenats comercialment a la xarxa de cineclubs.

"Still the enemy within" és un documental que proposa una visión única de la vaga dels miners britànics del 1984-85 i que ja el cinema va portar a la pantalla a la coneguda pel·lícula "Pride". Comptarem amb la presència del seu productor, Mike Simons i l'Steve Cedar, un periodista que va seguir tota la vaga.

El circuit amb la presència dels convidats serà el següent:

5 de juny.- Cineclub Manresa
7 de juny.- Cineclub Vic
8 de juny.- Filmoteca de Catalunya
9 de juny.- Cineclub La seu d'Urgell
10 de juny.- Club Cinema Castellar del Vallès


Info de la peli
 

Dilluns 7 Març 2016
Segon round de polítiques municipals pel cinema i l'audiovisual. Aquest dijous 10 a les 19:00 a la Palau de la Virreina (Centre de la Imatge) taula de: DISTRIBUCIÓ i EXHIBICIÓ. Segurament una de les claus de volta per entendre l'adaptació (o no) al nou escenari digital en el qual ens movem i les seves possibilitats. Estaria molt bé que puguéssim parlar obertament de com recolzar l'exhibició i la distribució però més enllà dels termes "clàssics" a que normalment ens referim, entenent que en realitat estem parlant d'accés a la cultura i de governança sobre els recursos. I això ha d'implicar molt més que sales de cinema, també ha d'interpel·lar a televisions públiques, festivals, plataformes online, cineclubs i cinefòrums o agrupacions menys formalitzades que tenen l'experiencia audiovisual i cinematogràfica com a eina de relació. Sempre sense oblidar el marc municipal i amb criteris de benefici comú, redistribució i retorn social com a pals de paller de la construcció d'unes noves polítiques col·lectives. A veure si el debat es constructiu i concret com l'anterior de creació/producció. wink emoticon

Divendres 19 Febrer 2016

La FCC coordina dins la Federació internacional de cineclubs el catàleg CINESUD que promou un cinema internacional que té moltes dificultats per sortir de les seves fronteres. Posa directament en contacte autor i cineclubs interpretant la distribució més com una difussió de cinema que com un intercanvi comercial. Els preus sempre s'ajusten a les necessitats dels cineclubs que volen programar-ho, anant des d'un preu simbòlic a la total gratuïtat quan no és possible pagar per a l'exhibició. Podeu consultar els films proposats a la plana de CINESUD.

Mi vida dentro (2007). Mèxic 
Documental. 120 minuts. Productora: Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE) Directora: Lucía Gajá. Guión: Lucía Gajá 

És Un documental que va més enllà de les tragèdies pròpies de la immigració il·legal, un tema ja àmpliament difós pel cinema en general. Però la directora aconsegueix que s'elevi en un nivell de complexitat més gran. Rosa Jiménez va migrar als EUA, es va casar, va tenir una nena, va fer la seva vida normalment durant gairebé sis anys Fins el dia que el petit que tenia a cura com mainadera va patir un accident. El nen va morir asfixiat i Rosa va ser empresonada embarassada del seu segon fill. Va ser acusada d' homicidi i maltractament infantil.

Tota la informació aqui

Arena Azteca Budokan (2015). Mèxic
Documental.  47 minuts. Direcció, investigació i edició: Orlando Jiménez Ruiz. Càmara: Orlando Jiménez Ruiz i Daren Sánchez. Arxiu fotogràfic de la familia Moreno León, 

Sinopsis: Cada racó de la arena-gimnàs "Azteca Budokan" a Ciutat Nezahualcóyotl, Estat de Mèxic, està construït amb les mans, sang, suor, llàgrimes i increïbles vivències al voltant del món de la família Moreno, dinastia de reeixits gladiadors mexicans (Alfons "Acorazado Moreno" i els seus fills: Rossy, Esther, Cinthia, Alda Moreno i l'Oriental) reconeguts internacionalment per la seva qualitat atlètica, que compten com han construït a força de treball, tenacitat i sacrifici no només la seva pròpia llar sinó també un lloc per a la convergència social i el desenvolupament esportiu i comunitari a Ciutat Neza.

Tota la informació aquí


Dilluns 1 Febrer 2016
Avui ha mort Arnau Olivar i Daydí, als 92 anys d’edat. Advocat, cineclubista. El 1948, amb Antoni Farré, l’Arnau havia creat el cineclub Llanterna Màgica. Entre 1957 i 1970 va organitzar i dirigir els Weekends cinematogràfics de Llanterna Màgica, a Perpinyà. Els dossiers que preparava per aquests caps de setmana cinèfils i prohibits eren espectaculars pel seu contingut. Pràcticament eren llibres de consulta. Una còpia d'aquests dossiers són al fons de la FCC a l'Arxiu de Filmoteca de catalunya. Des de 1963 a l’any 2000 va dirigir les sessions de cinefòrum celebrades per a la comunitat benedictina de Montserrat. Va ser President de la Federació Catalana de Cineclubs (1985 - 1986) i n'era president honorari. En va redactar els primers estatuts de la nostra entitat. Premi Extraordinari de Cinematografia concedit per la Generalitat el 1988, Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

L’enterrament serà dimecres 3 febrer a les 12.30h al Tanatori de Les Corts.

Que la terra li sigui lleu
La fotografia és del 15 de setembre de 2007 durant la nostra Jornada anual de cineclubs, en aquest cas a Sabadell

 

Dilluns 1 Febrer 2016
Subvencions a l'organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals, així com la seva promoció i difusió
L'objecte d'aquesta línia de subvencions és l’organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals, així com la seva promoció i difusió, que es duguin a terme dins de l’any de concessió de la subvenció. S’estableixen tres modalitats diferents en l’objecte:

a) Festivals, mostres i cicles audiovisuals d’interès industrial i alt impacte de públic i sectorial. S’inclouen les activitats que demostrin viabilitat econòmica i diversificació en les fonts de finançament i que impliquin un retorn econòmic i de caràcter industrial per al sector audiovisual a Catalunya.
b) Festivals, mostres i cicles audiovisuals d’interès cultural específic. S’inclouen els festivals, mostres i cicles que donin a conèixer àmbits poc coneguts de l’audiovisual, obres audiovisuals de difícil accés al mercat o temàtiques d’interès social.
c) Festivals, mostres i cicles audiovisuals que dinamitzin culturalment el territori. S’inclouen les activitats de difusió de la cultura audiovisual i cinematogràfica que es duguin a terme en zones de Catalunya on no hi hagi una oferta suficient d’activitats en l’àmbit audiovisual.

Termini per sol·licitar l’ajut: del 15 de gener a l'11 de febrer de 2016
Aquest ajut és de tramitació telemàtica obligatòria:
Consulteu les condicions tècniques necessàries per fer els tràmits en línia a  Tràmits gencat

 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016