Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 11 Gener 2019
El nou projecte, impulsat per la Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs, potencia la difusió del cinema català i europeu. És obert als cineclubs federats a la Federació catalana de cineclubs en aquesta primera fase

FilmoXarxa, que ja compta amb 20 cineclubs adherits, farà la primera sessió dijous 29 de novembre a La Seu d’Urgell, amb la projecció de ‘Le grand soir’ (‘La gran nit’). FilmoXarxa és una nova iniciativa de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) que, sota el lideratge de la Filmoteca de Catalunya i amb la complicitat de la Federació Catalana de Cineclubs, la Direcció General de Política Lingüística i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, pretén donar compliment a l’article 24 de la Llei del Cinema (Llei 20/20, del 7 de juliol de 2010) que encarrega a l’ICEC la creació d’una xarxa concertada de pantalles cinematogràfiques.

Les programacions per aquest mes de gener són:

24/01/2019.- CINECLUB SABADELL.- ESSENTIAL KILLING.- VOSC
25/01/2019.- CLUB CINEMA CASTELLAR.- SANG SAMI.- VOSC
27/01/2019.- CINECLUB MANRESA.- GUST DE CIMENT.- VOSC (Guanyadora del Premi Quijote a L'Alternativa 2017)
31/01/2019.- CINECLUB DIÒPTRIA.- GUST DE CIMENT.- VOSC (Guanyadora del Premi Quijote a L'Alternativa 2017)


Divendres 31 Agost 2018
Des de mitjan segle passat, els cineclubs han fet possible la difusió d’un “altre” cinema al nostre país. Si en els seus orígens lluitaven sobretot per superar els límits de la miop censura oficial, avui treballen contra una altra miopia, més subtil però igual de poderosa: la comercial. El cineclubisme d’avui es basa en la formació del públic en una societat canviant i participativa, que ha de poder gaudir d’un cinema que, sense la seva tasca, no arribaria arreu del territori.
La 5a Setmana del cineclubisme català reconeix aquest esforç, i inclou, a més de cinc projeccions, l’acte de lliurament dels premis de la Federació Catalana de Cineclubs.
 

Dimarts 2 / 19.00 h Sala Laya
Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor

Anastas i Rinos, 2018. Catalunya-França. VC. 54’. Projecció en format digital.

Un documental sobre el professor, historiador i crític cinematogràfic Miquel Porter, una figura clau de la història recent de Catalunya. El film fa un recorregut per la vida de Porter, conduït per persones que el van conèixer, en el marc d’un espai que representa bé la seva filosofia: la universitat.

Acte de lliurament dels premis José Maria Nunes, amb presentació a càrrec de Tariq Porter, president de la Federació Catalana de Cineclubs.

Dimecres 3 / 21.30 h Sala Laya
Restos de viento

Jimena Montemay or, 2017. Int.: Dolores Fonzi, Paulina Gil, Ruben Zamora, Julieta Egurrola. Mèxic. VE. 93’. Projecció en DCP.
Premi Quijote de la Federació internacional de cineclubs al Festival de la Havana

L’absència del pare marca la vida quotidiana d’una família mexicana. La mare, incapaç de fer-se càrrec de la situació, els diu als seus fills que el seu pare tornarà. Tots intenten sobreviure oblidant les seves pors.

Presentació a càrrec de Carles Font García (Cineclub Diòptria de Figueres).

Dijous 4 / 18.30 h Sala Laya Dijous 11 / 18.30 h Sala Laya
Jalsaghar El saló de música

Satya jit Ray , 1958. Int.: Chhabi, Biswas, Padma Devi, Gangapada Basu, Tulsi Lahari, Kali Sarkar, Pinaki Sengupta. Índia. VOSC. 100’

El rajà Biswambhar Roy, l’últim descendent d’una antiga casta aristocràtica, està arruïnat. Protector de les arts i gran amant de la música, decideix donar un últim gran concert a casa seva. Ray aprofita aquesta història per confrontar dues classes socials: una aristocràcia en via d’extinció i una burgesia emergent – representada pel personatge de l’usurer– interessada només pels diners.

Presentació a càrrec de Paco Poch el dijous 4.


Divendres 5 / 19.30 h Sala Chomón Dimecres 10 / 18.30 h Sala Laya
Taste of Cement Gust de ciment

Ziad Kalth oum, 2017. Alemanya-Líban-Síria-Qatar-Emirats Àrabs Units. VOSC. 85’. Projecció en DCP.
Premi Quijote de la Federació internacional de cineclubs al Festival de cinema L'Alternativa de Barcelona

A Beirut, uns obrers sirians construeixen un gratacels mentre, a l’altra banda de la frontera, les bombes destrueixen les seves ciutats. La guerra continua al seu país natal, i ells es troben atrapats: han perdut el seu passat i el seu futur és incert.

Presentació a càrrec de Juan M. García Ferrer (Cineclub Associació d'Enginyers de Barcelona) el divendres 5.


Dissabte 6 / 18.00 h Sala Laya
Helen
Christine Molloy, Joe Lawlor . 2008 . VOSC . 78''Helen' ens parla dels dubtes identitaris d’una adolescent a qui la policia utilitza per intervenir com a doble en el cas d’una criatura desapareguda, filla d’una família benestant.







Diumenge 7 / 19.00 h Sala Chomón
Estiu 1993

Carla Simón, 2017. Int.: Laia Artigas, Bruna Cusí, David Verdaguer, Paula Robles, Paula Blanco. Catalunya-Espanya. VC. 97’. Projecció en DCP.
Premi a Millor pel·lícula catalana 2016 escollida pels cineclubs

Després de la mort de la seva mare, una nena de sis anys afronta el primer estiu de la seva vida amb els oncles, la seva nova família. Un drama autobiogràfic que ha rebut premis arreu, entre els quals cinc premis Gaudí i tres premis Goya. Presentació a càrrec d’un membre de la Federació Catalana de Cineclubs i amb la presència de l’equip de la pel·licula.

Més info a la plana de Filmoteca de Catalunya
 

Dissabte 14 Juliol 2018
El jurat cineclubista que atorgarà el premi Miquel Porter al concurs El Rotllo d'en Roig del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú serà:
  • Jordi Mestre Cineclub Vilafranca Vilafranca del Penedès                         
  •  F. Xavier Navarro Cineclub Manresa  Manresa
  • Ma Isabel Vázquez Cineclub Sala 1 Vilanova i la Geltrú   

Dissabte 14 Juliol 2018
Hem encetat una nova col·laboració amb l'ASSOCIACIÓ CATALANA PER LA PAU i us volem fer arribar la informació sobre un CICLE de cinema sobre PALESTINA on es tractaran diversos aspectes: vida quotidiana, història, refugiats...
Aquests tipus de projeccions us poden ajudar a  ampliar i arribar a altre tipus de públic a l'hora que potser podreu col·laborar amb d'altres entitats del vostre municipi

L'associació Catalana per la Pau aportaria la pel·lícula i el forista per dinamitzar la sessió. Gratuït per als cineclubs

Aquestes serien les pel·lícules
  • 1a setmana- El temps que roman, Elia Suleiman
  • 2a setmana- Un món que no és el nostre, Mahdi Fleifel
  • 3a setmana- No hi podem anar ara, estimat, Carol Mansour
La idea és arribar al màxim possible de cineclubs i per tant que puguin participar 6 cineclubs diferents

CALENDARI

El cicle es desenvoluparia durant 3 setmanes amb 3 sessions setmanals: Dijous a un cinema a Barcelona i les altres 2 sessions (que no poden ser en dijous) fora a cineclubs de Catalunya
  1. Primera pel·lícula. Setmana del 28 de gener al 3 de febrer de 2019.
  2. Segona pel·lícula. Setmana del 4 al 10 de febrer de 2019.
  3. Tercera pel·lícula. Setmana del 11 al 17 de febrer de 2019.

Si us plau si esteu interessat o teniu dubtes contacteu amb la FCC

Dissabte 30 Juny 2018
Ones tranquil·les, escafandristes invisibles, pops de mil potes, algues de tot color, cavallets de mar, vent del nord i aventurers de ponent!!! Ja s'acosta el Petit Nautilus de nou!!! Per tercer estiu consecutiu, atracarà al port de Porto Cristo l'11 de juliol i hi romandrà fins al 22 d'agost!!! Tot a punt idò!!! Aquí teniu les dates, preparau les vostres agendes de sorra!!!


Dimecres 11 de juliol, 20h
EL PETIT PRÍNCEP

Mark Osborne
França, 2015. 106 min.

En algun lloc del món modern, viu una nina de nou anys amb la seva mare. Encara que s'estimen, la nina no pot evitar sentir-se atabalada per l'angúnia que li provoquen les exagerades exigències de la seva mare perquè esdevingui, com abans millor, una adulta de profit. Per això, la mare sotmet a la nina a un rigorós pla de vida i d'estudi per a l'estiu, en el que difícilment podrà jugar o fer nous amics. Malgrat tot, la nina trobarà una escletxa de temps per a conèixer i fer-se amiga del seu veí més proper, un padrí que va ser en la seva joventut un intrèpid aviador. Gràcies a ell coneixerà la meravellosa història del Petit Príncep i viurà una gran aventura, en la qual comprendrà la importància de poder viure les delícies de la infància per poder aprendre així que l'essencial per a créixer i entrar a la vida adulta és invisible als ulls.


Dimecres 25 de juliol, 20h
EL GRÚFAL

Max Lang i Jakob Schuh
Regne Unit, 2009. 55 min.

Un ratolí passeja alegrement pel bosc. Té molta gana, així que decideix anar a recollir avellanes per atipar-se'n. Pel camí es troba amb una guineu, un mussol i una serp tan afamats com ell. Tots tres el volen convidar a dinar, emperò el ratolí, que no es fia gens de les seves intencions, declina molt amablement cadascuna de les invitacions. Sap bé que tot plegat és una trampa i que serà ell segurament l'ingredient principal de la menjua. Com a excusa, s'inventa una cita ineludible amb el seu bon amic grúfal, una bèstia enorme i peluda fruit de la seva imaginació a qui li encanta menjar guineus, mussols i serps. De tornada a casa emperò, es troba cara a cara amb un autèntic grúfal. ... que finalment resulta no ser un ésser tan fictici com es pensava.


Dimecres, 8 d'agost. 20h
ANINA

Alfredo Soderguit
Uruguai, 2013. 81 min.

Anina Yatay Salas és una nina de deu anys. Per una d'aquestes caramboles de la vida, el seu nom és un palíndrom, és a dir, es llegeix igual cap envant que cap enrera. Aquest fet provoca les rialles d'alguns dels seus companys d'escola, en particular de Yisel, a qui Anina no pot mirar sense veure una elefanta. Quan la seva paciència s'esgota, Anina s'embolica amb una brega amb ella sense miraments. Separades pels professors, les nines reben el seu càstig dins un sobre negre tancat que no podran obrir fins haver passat una setmana sencera. Anina, molt impacient per saber el càstig que s'amaga en el sobre misteriós, es ficarà encara més dins un embull de problemes per culpa del seu neguit. Cercar i entendre el contingut del sobre esdevindrà per Anina, quasi sense adonar-se'n, una clau per entendre el món que l'enrevolta.


Dimecres 22 d'agost, 20h
GRAND PRIX A LA MUNTANYA DELS INVENTS

Ivo Caprino
Noruega, 1975. 88 min.

Reodor és un mecànic de bicicletes que viu una mica al marge de tot al cim d'una muntanya amb els seus companys i ajudants Ludvig, un eriçó pessimista i melancòlic i Solan, una garsa del més desperta i valenta. Allà dalt passen els seus dies practicant el seu hobby més estimat; inventar tota mena d'artefactes sense més objectiu que gaudir del que més els hi agrada. Fins que un dia se n'adonen que Rudolf, un antic ajudant de Teodor els hi ha robat la fórmula d'un prototip de motor de cotxe que en Reodor havia dissenyat i amb el que ha aconseguit pujar al primer lloc del rànquing mundial de Formula 1. Ben decidits a posar les coses al seu lloc, tots tres s'arromanguen ben arromangats i es posen a construir Ill Tempo Gigante, un cotxe que portarà un motor encara millor i amb el que volen prendre el títol al lladregot.


Entrada de franc!!!

Organitza: TrentaNouEscalons, Junta de Districte de Porto Cristo i Departament Cultura Manacor.

Moltes gràcies per tot a Rita&Luca Films, Pack Màgic, Wanda Visión, Raindogs Cine i a la Federació Catalana de Cineclubs!!!

Bon estiu, molts de capficos i que la força de la imaginació ens acompanyi sempre!!!

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016