Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 28 Febrer 2020
Com cada any, el dia 4 de juny se celebrarà el Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC). La contribució de la Federació catalana de cineclubs consisteix en ajudar al finançament de 10 projeccions.

Si voleu accedir a aquesta oportunitat, haureu d'enviar-nos una carta de compromís (que us hem enviat per mail). Sabem que segurament hi haurà més peticions de les que podrem assumir, per tant, es concediran les 10 primeres, en estricte ordre d'arribada.

Abans de fer la sol·licitud, cal tenir en compte tres condicions:
  • La gestió de la contractació del film la farà la FCC, no el cineclub pel seu compte.
  • Cada cineclub haurà de fer un cartell amb el logo del Departament de Cultura, del DASC i de la FCC. Us els enviarem un cop hagi estat aprovada la petició
  • Cal encabir el passi de la pel·lícula en una jornada cultural més àmplia, dins d'un programa on hi hagi més activitats.
Podeu contactar amb el Joan Miquel Gual al seu mail joan@federaciocatalanacineclubs.cat o al telèfon 932890562

Dimecres 19 Febrer 2020
El premi Miquel Porter que enguany es donarà al Cineclub del Diable de Martorell dins el seu concurs de curtmetratges realitzats per dones tidrà el nom de Guillemette Huerre

Guillemette Huerre Boca
Filòloga, traductora i música. Bretona nascuda a Asnières (França) el 1928 i morta a Barcelona el 1998. Companya de vida de Miquel Porter i Moix, amb qui va fundar, el 1964, i gestionar durant uns anys, el primer cineclub infantil de Catalunya. Coautora, amb Porter, del llibre Cinematografia Catalana (1896-1925), publicat per l'editorial Moll, en català, l'any 1958, també va contribuir a la fundació i primer desenvolupament de COCICA, Col·lecció Cinematogràfica Catalana, que s'establí als pisos superiors de la Llibreria Porter de Barcelona. COCICA es nodria, entre d'altres fonts, de les visites de matinada que Huerre i Porter feien als Encants o al Mercat de Sant Antoni. Guillemette també va traduir del francès i subtitular diversos films d'art i assaig, i acostumava a fer les revisions, correccions d'estil, índexs i bibliografies de les publicacions d'en Miquel.
 

Dilluns 17 Febrer 2020
Convocatòria per ser membre del Jurat del Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel Porter Especial) a la 'Mostra de curtmetratges dirigits per dones' del Cineclub del Diable.
 
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista a la 2ª Mostra de curtmetratges dirigits per dones organitzada pel cineclub Cinema del Diable a Martorell i atorgar el Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel PorterEspecial) del cineclubisme català.
 
Aquesta mostra de curtmetratges té la intenció de celebrar i difondre la creació cinematogràfica realitzada per dones. Consisteix en una mostra diversa i heterogènia, on no hi ha una temàtica estrictament relacionada amb el gènere, doncs s’intenta exhibir la creació femenina en el seu pur gest, pel seu valor cinematogràfic i no per la seva temàtica.
El Jurat del Premi Guillemette Huerre haurà d’anar el dissabte 7 de març a un dinar a Martorell on es farà la deliberació del jurat. Abans s'haurà fet el visionat a través dels links i/o arxius que es facilitaran als jurats amb anterioritat. També hi haurà la possibilitat, sota petició, de fer el visionat al mateix Cineclub del Diable el matí del 7 de març abans de la deliberació.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’Amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€.

Esperem les vostres candidatures abans del proper 28 de febrer. Necessitem dues persones, la tercera serà una persona integrant del Cineclub del Diable.

Divendres 14 Febrer 2020
Taller poètiques del paisatge. A diferència del territori, el paisatge requereix d'una ubicació precisa des de la qual observar. L'adopció d'un punt de vista, que seria el que fonamenta el paisatge, és també l'operació més genuïna del cineasta. El seu gest primordial seria el de triar un emplaçament físic sobre el qual fixar el trípode, com abans d'ell van fer els pintors amb el seu cavallet o els fotògrafs amb les seves primeres càmeres portatils.

Les conseqüències d'aquesta elecció tant bàsica com essencial (on em situo, en quin angle, a quina distància, a quina altura) guien el nostre recorregut pels idearis i les poètiques del paisatge abordat des del cinema.

Divendres 14 Febrer 2020
El Cine Club Hal2002 de Molins de Rei reprèn l’activitat a La Peni

La Peni i el Cine Club HAL 2002 han signat un conveni per recuperar l’activitat de cineclub a Molins de Rei. El conveni estableix que la programació ordinària es projectarà a la sala de La Peni i a més a més hi haurà una col·laboració entre les dues entitats per organitzar altres activitats extraordinàries que girin al voltant del cinema.


 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016